mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

tisdag 4 augusti 2009

HURRA HURRA

mamma har fått lägenhet på Parkgården
i ålderdomshemmet

kan de bli bättre?

så i dag skall jag köpa bakelse
och vi skall FIRA


från VLT förra veckan


Så ofta får de äldre vara ute
VLT har ringt runt till flera äldreboenden i Västerås för att ta reda på hur rutinerna kring utevistelser för de äldre fungerar.
RelateratFakta
Vad tycker du?
Vilka är dina erfarenheter när det gäller möjligheter till utevistelse på äldre­boenden eller i egna hemmet, till exempel med hjälp av hemtjänsten?

Hör av dig till: Birgitta Cavallini på 021–19 92 52 eller birgitta.cavallini@vlt.se
På Parkgården i Tillberga satsar man aktivt på att erbjuda daglig utevistelse. Ålderdomshemmet drivs av Grannskapsservice Tillberga, som är en ekonomisk förening. Förutom ålderdomshemmet med tio boende i nio lägenheter, finns bland annat ett servicehus och ett gruppboende i byggnaden.
– Målet för vår verksamhet är att de som bor här ska ha en bra livskvalité. Vi försöker se till att de som vill vistas utomhus när vädret tillåter det kan göra det, på balkongen eller på någon av våra uteplatser, säger Åsa Askblom, patientansvarig sjuksköterska.

Tommy Sjöberg, enhetschef på Björkbackens ålderdomshem och Gideonsbergs servicehus (Proaros), säger att de håller på att diskutera möjligheten att införa en speciell utevistelsegaranti.
– Vi ska då garantera att den som vill, får vara ute i den utsträckning man har behov av. Redan nu är vår policy att alla som vill varje dag ska få vistas ute. Det är otroligt viktigt.

Annelie Andersson, verksamhetschef på Hammarby ålderdomshem, som drivs av Attendo Care, säger att de erbjuder promenader.
– Vi har 21 boende här och vi gör så gott vi kan. Det är inte heller alla som vill gå ut.

På Granens ålderdomshem och Pilfinkens demens­boende (Attendo Care), är målet enligt verksamhetschef ­Annette Beijar, att ”utevistelse gäller för alla, alla
dagar”.
– Det kan vara på balkong, promenad i trädgården eller bara sitta på en parkbänk.

Birgitta Cavallini

birgitta.cavallini@vlt.se

1 kommentar:

Hannah Carpemo sa...

Hurra!!!! fy buligen vilken tur ni har alltså!
Det är synd att ni bor i barackerna annars hade jag och dexter kommit ner i veckan. det är såå tråkigt när henrik inte är hemma. fast han har ju bra vart borta i 5 timmar drygt.:P Saknar er massor!