mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

tisdag 13 maj 2014

MUMS MUMS från 70 talet på Hökåsen



1st Äggvita
4 ½ dl Strösocker
0,75 dl Florsocker
1½ dl Kallt vatten
1½ dl Kokhett vatten...
1½ msk gelatinpulver

Topping:

4 dl Kokosflingor
1 msk Kakao

Dela ägget, endast äggvitan används!
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke
Blanda lite lätt.
Koka upp det vatten som ska vara varmt och tillsätt gelatinpulver och rörom tills pulvret löst sig.
Häll gelatinvattnet i äggvita smeten och vispa på högsta tempo i 25min så det är en fördel om du har en köksmaskin eller elvisp med roterande bunke så du slipper stå och hålla i elvispen 25 min.
Undertiden blandar du ihop kokos och kakao.
Strö ut ett kokostäcke i en form 20x30cm strö så det täcker hela formens botten. När vispningen är klar, häller du ut smeten över kokostäcket och ställer in i kylen minst 3 timmar.
Skär upp lagom stora bitar.
Doppa snittytan i den överblivna kokosen.
Förvara svalt.
Går utmärkt att frysa in, kakorna fryses inte utan blir bara kalla.

Inga kommentarer: