mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

onsdag 22 april 2015

Oj va de SNÖAR

 Limpa
3dl vetemjöl
2dl rågsikt
2dl grovt rågmjöl
2dl grahamsmjöl 
2dl havregryn
Russin
Torkade nässlor
1dl frön
1msk hela anis o fänkål
1msk malda/krossade anis o fänkål
4,5 tsk bikarbonat
1dl mörk sirap
1l filmjölk 
Blanda allt till en lös deg
Häll i två brödformar
Grädda i 175grader
Till innertemperatur är 98grader

Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 250 °

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  2. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
  3. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
  4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. 
  5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
  6. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk
  1. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.







 
De har snöat hela dagen



Fisksoppan från i går Nu mer som gryta
Korv stroganoff till kvällen

Massor med snö..

I morgon blir de hälar på sockorna 


Inga kommentarer: