mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

fredag 15 september 2017

jag älskar att "leka" kock

 lågt i tak i dag...

 lite svårt att komma igång
men baka är ju kul så jag provar

 Rimbobullar 

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
Pensling
 1 ägg
Glasyr
4 msk florsocker
0,5 msk vatten

  1. Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
  3. Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
  4. Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
  5. Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta.
  6. Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar. Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5–10 minuter. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr. 

 så där nu ska dom jäsa i EVIGHETER

 så jag passar på att fixa en burk med sylt
har lite svarta vinbär kvar och hittade en burk röda i frysen

 blev ju fina

 repris från i går

SÅ VAR RESAN BESTÄLLD
15 mars 2018 
Rom i fem dagar 

 Lennart fick nybakata bullar när han kom hem

 Torsdag

 den nya sylten var supergod

Pressgurka

1 gurka

2 msk ättika 2 msk socker 1 nypa salt 1 nypa vitpeppar

persilja 

Skala gurkan slarvigt och skiva den tunt. Blanda ättika, socker, salt och vitpeppar, tills sockret löst dej. Lägg i gurkan och persiljan. Låt stå och dra 

 måste fixa någon bättre förvaring för mina stickor

 frampå kvällen blev det en varm macka
(den smakade jul)

fick SMS från Bibblan
Karin o Lars hade fixat lite läsning till mej

 tror jag fått till det

 ja att sticka "RAKT" i alla fall

ser lite lustigt ut på baksidan

1 kommentar:

Ellinor sa...

Rimbobullar är världens godaste bullar❤️Stickningen är jättevacker👍precis som DU/kram Ellinor